Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kersenkoeken

Koffiekoeken gevuld met banketbakkersroom en kersen.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 10 kersenkoeken
Auteur: Stien

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg

Kersenvulling

  • 1 bokaal kersen met sap
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel kersensap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 60 gr suiker

Banketbakkersroom

  • 4 eidooiers
  • 400 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 80 gr suiker
  • 30 gr maïzena

Glazuur

  • 50 gr bloemsuiker
  • 1 koffielepel water

Instructies

Banketbakkersroom

  • Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes er uit en voeg de zaadjes en het stokje toe aan de melk.
    melk met vanillestokje
  • Zet de melk op een laag vuur en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur af vlak voor de melk kookt en laat het vanillestokje nog even smaak afgeven.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de suiker en de maïzena los, voeg wat van de melk toe en mix tot een egaal geheel.
  • Zet de melk terug op een laag vuur, haal de vanillestok er uit en voeg er beetje bij beetje het eimengsel aan toe. Blijf roeren!
  • Wanneer de room dik genoeg is haal je het mengsel van het vuur en laat afkoelen. Bedek met plasticfolie en druk aan om te vermijden dat er een velletje op komt.
    Banketbakkersroom

Kersenvulling

  • Giet de bokaal kersen met sap in een pot en breng aan de kook.
    Kersenvulling
  • Meng ondertussen de maïzena, de suiker, het citroensap en het kersensap tot een egaal mengsel.
  • Voeg het mengsel toe aan de kersen en laat nog 5 minuten doorkoken tot de vulling de gewenste dikte heeft.

Vullen

  • Snij de plakjes bladerdeeg in 2 en maak indien gewenst inkepingen in 1 helft.
  • Leg wat banketbakkersroom op de andere helft, leg daarop wat van de kersenvulling (let op: niet te veel anders loopt alles uit).
  • Leg de helft met de inkepingen bovenop de helft met de vulling en druk goed aan.
  • Besmeer met een mengsel van eigeel en melk.

Bakken

  • Bak de kersenkoeken in een voorverwarmde oven van 180° ongeveer 10 minuten.

Afwerking

  • Meng de poedersuiker met wat water tot je een dik mengsel krijgt.
  • Verdeel over de afgekoelde kersenkoeken.